Om Mani Padme Hum mantrası ve faydaları

Om Mani Padme Hum, Şefkat ve koruma ile ilgili altı heceli bir mantradır. Mantralar, meditasyonda kullanılan ve söylendiğinde dönüşüm yaratabilen bir ses, kelime veya cümle öbeği olduğunu söyleyebiliriz. Bu mantra bazı yörelerde "Om Mane Peme Hung" olarak da telaffuz edilir. Tibetliler bu mantrayı ilahi zekaya övgü olarak yorumlarlar.

Bu mantrayı uygulayarak değer duygumuzu arttırabilir ve sanrılarımızdan arınabiliriz. Bu mantrayı günlük yaşamda, yürüyüş sırasında veya dua sonrasında söyleyebilir yada her gün uyumadan önce son aktivite uyanıncada ilk aktivite olarakta yapabiliriz.

Bir çok Budist, bu mantrayı bir günde yüzlerce hatta binlerce kez okur. Ancak Om Mani Padme Hum'un kesin bir anlamı olmamasına rağmen manevi anlamı, hecelerinin gerçek anlamının ötesine geçer. Mantradaki ilk kelime olan Om; Budizm, Hinduizm ve Jainizmde dahil olmak üzere orta asya dinlerinin genelinde kutsal bir hecedir. Mani; mücevher anlamına gelir. Padme; Taç çakra çiçeği olan lotus çiçeğidir. Hum; aydınlanma ruhunu ifade eder.

Om
Om, Budizm, Hinduizm ve Jainizm dahil olmak üzere dinler arasında önemli olan manevi bir sestir. Cömertliği temsil eder ve ayrıca insanı gurur ve egosundan arındırır. Beyaz renk Om için kullanılır ve İlahi Bilgeliği anlatır..

Om, bedeni ve zihni arındırır ve kişiyi aydınlanmış kardeşlerinin zihnine dönüştürür. Aydınlanmış kardeşlerimizden biri olan Buda, yoğun meditasyon yoluyla ruhunu arındırdıktan sonra aydınlandığı bilinmektedir.

Mani
Mani mücevher anlamına gelir ve sevgi ve şefkat yoluyla aydınlanma yöntemini uygulamayı ve özverili niyeti sembolize eder.

Ma, yeşil renk olarakta bilinir ve İlahi-Merhameti sembolize eder. Ahlakı temsil etmesinin yanında kıskançlığı ve dünyevi eğlence arzusundan arındırır, yoksulluğu, döngüsel varoluşu ve barışın zorluklarını ortadan kaldırır.

Ni, Sarı renk olarak bilinir Tanrı-Beden idrakını sombilize eder. Sabrı temsil eder. insandaki tutku ve arzuları temizler.

Padme
Padme, lotus çiçeğini temsil eden iki heceli bir kelimedir. Lotus çiçeği gibi çamurun kusurlarından arınmış olan çamurdan, karanlıktan gelen güzelliği ve ışığı sembolize eder.
Hece, ayrıca kendi kendine yeterli olmanın bilincinide temsil eder.

Pad, renk olarak mavidir. Çalışkanlığı temsil eder, cehaletten ve ön yargıdan arındırır. İlahi-Sakinlik sağlamayı sembolize eder.
Me, renk olarak Kırmızıdur. Feragat etmeyi temsil eder ve yoksulluk ve sahiplenmekten yani rekabetten arındırır. Me İlahi-Mutluluk sağlama gücüne sahiptir.

Hum
Son hece Hum renk olarak Siyahtır, saf ruhu ve birliği ve ilahi zeka yoluyla bilgeliği temsil eder. Hum, saldırganlıktan arındırır.  Merhametin İlahi Niteliğini açığa çıkartır.

Om Mani Padme Hum mantrasının faydaları saymakla bitmez. Bunlardan bazıları

Aydınlanma yolunda yardım eden rehberleri hayatımıza dahil eder.
Erdemli bir çevre ve arkadaşlar sağlar.
Erdemli bir insan olma yoluna doğru sürüklenen bir bilinçaltı oluşturur.
Hayatı iyi yaşayabilmek için istikrarlı finansal koşullar ve servet sağlar.
Yakın hissettiğimiz aydınlanmış kişiyi gösterir ve hayatımızın amacını idrak etmemizi sağlar.
Aydınlanmak için ideal bir beden sağlar.
Hayat amacımızda ilerlememize vasıta olabilecek olan ruhani liderlerle ve aydınlanmış olan kardeşlerimizle tanışmayı sağlar.
Çevremize bizi kıskanmayan, bizle rekabet etmeyen ve bizi manüpüle etmeyen insanlar dahil olur ve diğer insanlar gider.
Kadim öğretileri uygulayabilmek için uygun koşullar oluşur ve iyi bir talih sağlar.
Bizi olumsuz etkiliyen insanlar alanımızdan çıkar.
Aydınlanmış kardeşlerimiz tarafından korunma sağlar.
Güçlü bir kişisel ahlak anlayışına sahip bir bilinçaltımız oluşur.
Seçtiğimiz yolda başarı sağlar.
Boşluğun ilahi anlamını anlar ve hayatımızda uygularız.

Om Mani Padme Hum mantrası oldukça güçlüdür ve dua ederken yaygın olarak kullanılır. Popüler inanışlarda biraz mit olsada dua ederken bu mantrayı okuyan herkes Bin Buda serveti kazanır. Erdemli bir insan olur, hayatınızdaki engeller blokajlar kalkar.

Genel olarak, Om Mani Padme Hum bize ilahi zekanın ve bilgeliğin bölünmez birliğiyle aydınlanmaya giden yolu gösterir. Kişi bu mantrayı söyleyerek bedenini, zihnini ve bilincini aydınlanmış bir kardeşinin saf ruhuna dönüştürebilir.

[embed]https://youtu.be/cZg0CEIWaaw[/embed]

 

Sorunlarınızı Bizimle Paylaşın,

Çözümlerimizle Özgürlüğe Doğru Adım Atın!

Her adımınızda, içsel aydınlanmanın ışığı sizi yönlendirsin; zihninizi açan, ruhunuzu besleyen ve kalbinizi genişleten bir yolculuk sizi bekliyor.

Her bir yolculuk, bir adım atmakla başlar ve biz bu yolculuğunuzda size eşlik etmek için buradayız. Sorularınız, düşünceleriniz, deneyimleriniz bizim için önemli. Paylaşmak istediğiniz her şeyi yazarak bize ulaşabilirsiniz. Ya da telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizin sesinizi duymak, hikayenizi dinlemek ve yolculuğunuzda size rehberlik etmek bizim için bir ayrıcalıktır. Biz buradayız, sadece bir mesaj kadar yakınınızdayız.

İletişim Bilgileri