Z-Point Arınma Tekniği

"Bazıları ışığın, bazıları gölgenin peşine düştü." - TS Eliot

Kendi içinizde ve yaşam deneyiminizde Sevgiden kaynaklanmayan diğer duyguları serbest bırakarak huzuru ve mutluluğu yaşamaya yönelik, bakış açınızı değiştiren basit ama gerçekten dönüştürücü uygulamalardan biri olan Z-Point Süreci, Grant Connolly tarafından bulunmuştur.

Kendinizi olduğu gibi, kabul etmiyorsanız, mutsuzsanız, sürekli kısır döngüdeyseniz, korku içindeyseniz vs. bu olayların duyguları; finansal durumunuzda, sağlığınızda ve ilişkilerinizde kendini gösterir ve kendilerininin serbest kalmaları gerektiğini hatırlatacak olayları yaşamanıza çeker.

Aslında her şey kendinizi, bedeninizi, geçmişinizi, anılarınızı kısaca kendinizden ve hayatınızdan uzaklaştırmak istediğiniz her şeyi sevmek ve onları kabul etmekle başlar. Dönüşüm, özgür bırakma sevgiyle başlar.

"Kendimi gerçekten sevmeye başladığımda,
Sağlıklı olmayan her şeyden kurtardım kendimi.
Yemeklerden, insanlardan, nesnelerden, durumlardan,
Hepsinden önce de beni benden koparıp diplere çeken şeylerden.
Başlangıçta buna “sağlıklı bencillik” diyordum,
Bugün biliyorum ki, bu “kendini sevmek”tir."
-Charlie Chaplin

Bu arınma tekniği, sizi derinden rahatlatıcı dönüşüm sürecinde korkularınızı bırakmanıza ve olaylar hakkında ENDİŞE ETMEYİ DURDURMAnıza imkan tanır. Hayatınızda uzun süredir devam eden sorunlarla ve endişelerle mücadele etmek yerine onları sevmeyi ve sizin yararınıza dönüştürmeyi içerir. Ve en iyi yanı, otomatik seçimler yerine olaylara farklı yaklaşmanız farklı çözümler üretmeye başlamanız ve bakış açınızda ve yaşam deneyiminizde olumlu ve memnuniyet verici değişiklikleri fark etmeye başlamanızdır.

"Senin görevin aşkı aramak değil; Ancak onunla aranda kurduğun engelleri aramak ve bulmaktır." -Mevlana

Bilinçaltını Programlama

Anahtar kelime olarak biz "teşekkür ederim, seni seviyorum" kullandık. isterseniz değiştirebilirsiniz.

Üç Kez derin nefes alıp verdikten sonra bunu sesli olarak okuyunuz.

- Bilinçaltım, "Teşekkür ederim seni seviyorum" bu sözcüklerle, temizliklerin en iyisini gerçekleştirmen konusundaki kesin niyetimi sana bildiriyorum. Yaşamımda ne zaman bir sorunla karşılaşsam, anahtar sözcüklerimi bir mantra gibi söylemeye yada düşünmeye başlamamla birlikte, beni dikkatimi yönelttiğim sorunla ilgisi bulunan bütün anılarımdan hemen özgürleştireceksin. Bu işlem gayet yumuşak, kolay ve güvenli biçimde gerçekleşecek.
Ne zaman bu temizlik yöntemine başvursam, anahtar sözcüklerimi tekrarlarken, bir yandanda şu ana karşılık gelen 10'dan geriye, ilgili durumun başladığı an olan Sıfır'a kadar sayarak, bu sayede, günün birinde yaşamış olduğum ve daire çizip içine yazdığımla yada dikkatimi odakladığım şeyle ilgisi bulunan bütün düşüncelerimi, inançlarımı, duygularımı, önceden edinmiş olduğum fikirlerimi ve yargılarımı temizlemiş olacağım. Bu sırada, sende benliğimin dahada derin katmanlarında gereken temizliği gerçekleştireceksin. Teşekkür ederim.

Uygulamanın ilerleyişi

Sıfır Noktası Serbest Bırakma Çemberi, konuları ve duyguları kapsamlı ucu açık bir şekilde serbest bırakma yöntemi olarak kullanılır. Bu çalışma, bilinçaltı ile bilinçli zihnin aynı anda birçok bağlantılı veya ilişkili hatırayı ve duyguyu serbest bırakmasına izin verir.

Serbest Bırakma Çemberini kullanırken, önünüzde büyük bir çember hayal edin yada beyaz bir kağıda daire çizip içinede yazabilirsiniz. Kendinizi, üzerinde çalıştığınız konuyla ilgili tüm zor duyguları düşünceleri çembere yerleştirdiğinizi düşünün. Eğer kağıda yazdıysanız bağlantılı duygularınızıda söyleme esnasında farkedebilirsiniz. anahtar sözcükleri söylediğinizde o duygularda serbest kalacaktır. Ardından 10'dan 0'a kadar geri sayın.

  • On, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Dokuz, teşekkür ederim seni seviyorum 
  • Sekiz, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Yedi, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Altı, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Beş, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Dört, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Üç, teşekkür ederim seni seviyorum
  • İki, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Bir, teşekkür ederim seni seviyorum
  • Sıfır, teşekkür ederim seni seviyorum.
    bir süre daha teşekkür ederim seni seviyorum diye tekrar edin.

Geri saydıkça, bilinçaltınızdan çembere giren, bilinçaltınızın orijinal duyguyla ilişkilendirdiği rahatsız edici düşünce ve duygularında farkına varabilirsiniz. Bunlar bir an bilinçten süzülür ve ardından siz ipucu kelimenizi tekrarladığınızda serbest bırakılır ve temizlenir.

Şüpheye düştüğünüzde, tekrar yapın ve gerekirse tekrar. duygusl tepkiniz tamamen kaybolana kadar çalışmayı sürdürün. O zaman bu duygudan özgürleşecek ve ve bu duygu realitenizi yaratmaktan çıkacaktır. Bu Çalışma hayatınızda ÇOK büyük bir fark yaratabilir.

Sorunlarınızı Bizimle Paylaşın,

Çözümlerimizle Özgürlüğe Doğru Adım Atın!

Her adımınızda, içsel aydınlanmanın ışığı sizi yönlendirsin; zihninizi açan, ruhunuzu besleyen ve kalbinizi genişleten bir yolculuk sizi bekliyor.

Her bir yolculuk, bir adım atmakla başlar ve biz bu yolculuğunuzda size eşlik etmek için buradayız. Sorularınız, düşünceleriniz, deneyimleriniz bizim için önemli. Paylaşmak istediğiniz her şeyi yazarak bize ulaşabilirsiniz. Ya da telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sizin sesinizi duymak, hikayenizi dinlemek ve yolculuğunuzda size rehberlik etmek bizim için bir ayrıcalıktır. Biz buradayız, sadece bir mesaj kadar yakınınızdayız.

İletişim Bilgileri